Selecteer een pagina

Paella : Casa Paco

Vis Paella a la Paco is bij uitstek nu om te smullen!

Een gemakkelijk te volgen recept voor 4 personen.

 

Voor:

4

Klaar in:

45 minuten

Caloriën:

720

Maaltijd:

Diner

Inroductie

Over dit recept

Door: Anita

Gisteren was weer een geslaagde middag en hebben mensen kunnen zien dat een paella maken niet zo moeilijk is.
Enkelen vroegen om het recept.
Bij deze……

Ingrediënten

  • 500 g Vis ; Inktvisringen, mosselen, kokkels, gamba, witvis ( in de winkel te koop)
  • 300 gram Paella rijst ( originele, voor het beste resultaat, in de winkel te koop)
  • zout & versgemalen peper
  • 4 tenen Knoflook
  • 2 bakjes Tomato Frito ( in de winkel te koop, puur natuur)
  • 2 kleine Uien
  • 2 stuks Geroosterde Papika
  • 1 el Gerookte paprika dulce ( in de winkel te koop)
  • 4 takjes Peterselie (vooral voor de garnering)
  • 1 pot Bouillon ( vis)Paella rijst (in de winkel te koop)
  • 1 el Paellakruiden (in de winkel te koop)
  • 1 tl Colorante (in de winkel te koop)
  • Naar behoefte Pure olijfolie ( in de winkel te koop)
  • 100 gram Erwtjes (diepvries)
  • 100 gram Snijbonen of tuinbonen.

Voorbereiding

Pak de Paella pan, lage platte pan, en leg alle ingrediënten alvast klaar.

Bereidingswijze

Olijfolie in de pan. Op temperatuur brengen. Gesnipperde ui bakken dan de knoflook. Indien je inktvis gebruikt of bij een vleespaella het vlees toevoegen.
Gesneden groente opbakken. Als het gaar begint te worden de paellakruiden en de colorante en meebakken en blijven roeren. Pimenton ofwel de gerookte zoete parikakruiden erbij voor 4 personen een ruime eetlepel. Goed blijven roeren zodat de paprikapoeder niet gaat klonteren of aanbranden. Paar minuutjes blijven roeren. Tomato frito erbij en weer roeren.
De rest van de vis erbij. En weer goed roeren een paar minuutjes.
De paella rijst erbij (1/2 koffiemok per persoon) Eventjes opbakken en dan bouillon of kokend water. 2x een Halve koffiemok op een 1/2 mok rijst.
Langzaam blijven aanvullen met vocht tot de rijst gaar is en verzadigd.
Eventueel voor de liefhebbers een glas witte wijn erbij.
Als de paella rijst gaar is het vuur afzetten en afdekken met een theedoek.
Ongeveer 10 minuten laten rusten.

En dan……

Buen Provecho